Spring naar content
Nieuws

ODRN ondertekent Direct Duidelijk Deal

De Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) sluit zich aan bij de landelijke Direct Duidelijk campagne. Op 16 december 2021 ondertekende directeur...

Vertrek bestuurslid René Waas

René Waas heeft besloten zijn functie als lid van het Algemeen Bestuur en het Dagelijks Bestuur van ODRN per direct...

Provincie handhaaft op uitstoot ijzergieterij

De provincie Gelderland treedt op tegen de Nijmeegsche IJzergieterij (NIJG). De NIJG-schoorsteen stoot namelijk een aantal zeer zorgwekkende stoffen (PAK) uit.

Reactie berichtgeving asfaltverwerking

De Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) reageert op berichtgeving rondom een maatwerkbesluit voor tijdelijke verruiming van de emissie grenswaarde benzeen voor asfaltverwerkers.

Handhaving Goffertstadion na incident

Naar aanleiding van het incident afgelopen zondag in het Goffertstadion in Nijmegen, heeft omgevingsdienst ODRN vandaag met de eigenaar, de gemeente Nijmegen, besproken dat het stadion voorlopig moet worden gesloten.

Het is druk! Daarom kan de behandeling van uw aanvraag langer duren

Wij krijgen de laatste tijd erg veel concept vergunningaanvragen binnen. Graag helpen wij iedereen zo snel mogelijk, maar het is...

Milieucriminaliteit bedreigt onze leefomgeving, economie en maatschappij

Milieucriminaliteit raakt ons dubbel en dwars. Dit staat in het Dreigingsbeeld Milieu­criminaliteit 2021 dat is overhandigd aan de Strategische Milieukamer.

Meer bereiken met data-analyse

Petra van Oosterbosch is directeur van de Omgevingsdienst Achterhoek. Ze is betrokken bij het nieuwe programma 'Toezicht & Handhaving voor...

Aanvullende reactie op onderzoek Algemene Rekenkamer 'Handhaven in het duister'

Vorige week woensdag heeft de Algemene Rekenkamer het rapport 'Handhaven in het duister' gepubliceerd. Hierin staan de bevindingen van een onderzoek naar de aanpak van milieucriminaliteit en –overtredingen. In dit bericht geven wij als zes Brzo-omgevingsdiensten een reactie op dit rapport.

Reactie op onderzoek Algemene Rekenkamer 'Handhaven in het duister'

De Algemene Rekenkamer heeft onderzoek gedaan naar de aanpak van milieucriminaliteit en – overtredingen. Een eerste reactie van de zes brzo-omgevingsdiensten op het rapport.