Oplichters actief bij dwangsommen energiebesparingsplan

Er is een bedrijf actief in de omgeving van Utrecht dat zich onterecht voordoet als een overheidsorganisatie. Dit bedrijf gaat langs ondernemers en zegt een dwangsom op te leggen als een onderneming geen energiebesparingsplan heeft. Let als ondernemer dus goed op als u een energiecontrole krijgt. Energiecontroles mogen alleen door omgevingsdiensten worden uitgevoerd en dwangsommen mogen alleen opgelegd worden door het bevoegd gezag. Het bevoegd gezag wordt gevormd door de gemeenten en provincie waar de omgevingsdienst de energiecontroles voor uitvoert.  

Let hierop wanneer er een energiecontrole uit wordt gevoerd: 

  • Wij maken altijd van tevoren een afspraak voor een energiecontrole. Hier komt een toezichthouder dus niet onaangekondigd voor langs. 
  • Vraag bij twijfel naar het legitimatiebewijs van de toezichthouder. Onze toezichthouders hebben altijd een geldig legitimatiebewijs van de ODRN bij zich.  
  • Is de twijfel niet weggenomen, vraag de naam van de controleur en neem contact op met de ODRN. Wij kunnen de gegeven informatie controleren. 

Komt er iemand een energiecontrole uitvoeren? Neem contact met ons op via 024 751 77 00, zodat wij hier onderzoek naar kunnen doen. Heeft u vragen of twijfelt u aan een eerdere energiecontrole, ook dan kunt u contact met ons opnemen via e-mail of telefoon.