Omgevingsdienst Regio Nijmegen

Klachten

Bij de ODRN kunt u terecht voor milieu- en bouwvraagstukken. De meeste milieu- en bouwklachten meldt u bij het provincieloket (S@men). De provincie zet de klacht dan door naar de juiste instantie. Dat kan de ODRN zijn, maar ook de gemeente. Omdat er zoveel loketten en instanties zijn, zetten we de mogelijkheden voor u op een rij.

Er is iets kapot of mis in mijn omgeving

Heeft u een klacht over uw leefomgeving, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal, of vuil op straat? Doe dan een Melding Leefomgeving bij S@men, het omgevingsloket van de provincie Gelderland.

Direct een melding doen bij S@men

Klacht over huurwoning

Heeft u een klacht over een huurwoning? Dan is de eigenaar van de woning uw eerste aanspreekpunt. Komt u er niet uit met de verhuurder, meld uw klacht dan bij de Huurcommissie.

Melding overlast kamerverhuur

Ondervindt u overlast door kamerverhuur? Meld het hier. Of bekijk eerst de Veelgestelde vragen over overlast door kamerverhuur.

Meld overlast kamerverhuur

Stank, lawaai of andere overlast

  • Heeft u een milieuklacht of een bouwklacht, zoals stank of lawaai van een bedrijf? Meld dit bij S@men.
  • Heeft u last van lawaai van weg- en railverkeer? Ook dit kunt u dit melden bij S@men.
  • Heeft u last van lawaai van evenementen? Dit meldt u via de gemeente. Ga naar de website van uw gemeente via het logo in de zijbalk.
  • Heeft u last van lawaai van vliegtuigen? Neem dan contact op met de Provincie Gelderland. Telefoon: (026) 359 99 99
  • Heeft u last van militair luchtverkeer? Neem dan contact op met Defensie via (0800) 022 6033 of gebruik het klachtenformulier van Defensie.

Er is iets mis met het water

Ziet u vervuild oppervlaktewater, bijvoorbeeld in een sloot of kanaal? Ziet u dode vissen of is er iets mis met het riool? Alle watervragen en klachten kunt u stellen via Meldpunt Water. Vanuit dit meldpunt wordt de vraag dan doorgezet naar de juiste instantie. 

Direct een watermelding doen

Ik heb een klacht over een medewerker

Heeft u een klacht over een medewerker of over de dienstverlening van de ODRN? U kunt uw klacht schriftelijk indienen via ons Klachtenformulier.

Direct naar het klachtenformulier van ODRN