Van stagiair tot assistent accountmanager: Het pad van Thijs bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen 

Stagelopen bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN), vast niet de eerste plek waar je tijdens je studie aan denkt.  Je verwacht misschien een vooral beleidsmatige en bureaucratische omgeving waar je veel kennis op kunt doen, maar niet echt dynamisch of spannend. Dat blijkt vaak een leuke ontdekking voor stagiaires. Het bevalt regelmatig zelfs zo goed, dat een behoorlijk aantal medewerkers ooit bij de ODRN als stagiair startte en daarna geen afscheid meer wilde nemen. Dit werkte ook zo voor Thijs Hermans.  Vanaf de start van zijn afstudeerstage tot aan zijn huidige rol als assistent accountmanager heeft Thijs zijn vaardigheden verder kunnen ontwikkelen, uitdagende projecten op kunnen pakken en zijn carrière in een veelbelovende richting kunnen sturen. 

Van stagiair tot accountmanager bij de odrn. Lees het verhaal van Thijs.

Een stage bij de ODRN 

In februari 2018 begon Thijs zijn afstudeerstage bij de ODRN, terwijl hij de opleiding Juridisch Administratief Medewerker mbo 4 volgde aan het ROC in Nijmegen. “De mogelijkheid om op verschillende afdelingen te werken, maakte mijn stageperiode heel boeiend en leerzaam”, zegt Thijs. Tijdens zijn stage werkte Thijs op zowel de handhavingsafdeling als de vergunningverleningsafdeling. Zo kon hij veel kennis op doen en veel collega’s leren kennen.  

Studeren en werken bij de ODRN 

Na het afronden van zijn mbo-opleiding wilde Thijs geen afscheid nemen van de ODRN. Maar ook niet van het studeren. Doordat hij zijn werktijden flexibel in kon delen, lukte het hem om naast het werk ook de bachelor Bedrijfskunde aan de HAN te volgen. Tijdens zijn derde studiejaar voltooide Thijs opnieuw een stage bij de ODRN. Tijdens deze stage werkte hij aan diverse projecten en deed hij onderzoek naar de digitalisering van de organisatie. “Ondanks de uitdagingen van de coronapandemie was deze stage een waardevolle en succesvolle ervaring”, aldus Thijs.  

Het pad vooruit bij de ODRN 

Op dit moment heeft Thijs zijn bachelor Bedrijfskunde afgerond en werkt hij bij de ODRN. “Ik waardeer de mogelijkheden voor persoonlijke groei en het werken aan uitdagende projecten”, zegt Thijs. Hij draagt onder andere bij aan de afdeling procesondersteuning, vervult de rol als assistent accountmanager en werkt aan verschillende projecten. Thijs heeft de wens om zijn loopbaan binnen de ODRN voort te zetten en waar mogelijk door te groeien. Waarom de ODRN? Thijs: “Wat voor mij de ODRN zo leuk maakt is de grote aanwezige hoeveelheid deskundigheid, de prettige en gezellige sfeer op de werkvloer en de maatschappelijke betekenis van de werkzaamheden”.