Omgevingsdienst Regio Nijmegen

Veilig mailen

26 november 2019
Veilig mailen

De Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) gaat zo veilig mogelijk met u e-mailen. Vanaf vandaag gebruiken wij hiervoor het systeem ZorgMail.

Veilig e-mailen is belangrijk wanneer wij persoonlijke gegevens van u nodig hebben of informatie met privacygevoelige inhoud aan u verstrekken.

Wat is privacygevoelige informatie?

Privacygevoelige informatie is bijvoorbeeld uw burgerservicenummer (BSN) of een kopie van uw paspoort, uw woonadres, telefoonnummer of geboortedatum. Hieronder leest u precies wat u moet doen als u van ons via ZorgMail een e-mailbericht krijgt.

Stap 1: u krijgt een e-mail van ZorgMail

U krijgt een e-mail van ZorgMail op het e-mailadres dat u aan ons heeft doorgegeven. Het onderwerp van de e-mail is: “ZorgMail Secure e-mail – Nieuw bericht van ”. In deze e-mail leest u dat er een nieuw bericht voor u klaar staat in ZorgMail. Bewaar deze e-mail goed. Die heeft u later misschien nog nodig.

Stap 2: klik op de knop ‘Bericht lezen’

U klikt in de e-mail op de knop “Bericht lezen”. Er opent automatisch een scherm met daarin een knop met de tekst “Stuur toegangscode”. Klik op deze knop.

Stap 3: een toegangscode krijgen

Als uw 06-nummer bekend is bij de ODRN krijgt u de toegangscode in een sms-bericht. Is alleen uw e-mail adres bij ons? Dan krijgt u de code via e-mail. Kopieer (of onthoud) de toegangscode. De code is 15 minuten geldig.
Krijgt u geen e-mail en ook geen sms? Dan kan het zijn dat wij nog niet van uw nieuwe 06-nummer op de hoogte zijn. Geef in dat geval zo snel mogelijk uw nieuwe 06-nummer aan ons door.

Stap 4: vul de toegangscode in

Vul in het scherm de toegangscode in. U hoeft niet op enter te drukken. Het bericht van de ODRN opent nu automatisch.

Stap 5: lees het bericht

U kunt nu het bericht lezen.

Stap 6: beantwoord het bericht

Wilt u een bericht terug sturen? Klik dan op de knop ‘Beantwoorden’. U vindt deze knop linksboven en onderaan de e-mail. Schrijf vervolgens uw bericht. U kunt ook bijlagen toevoegen als dat nodig is. Is uw bericht klaar? Klik dan op de knop ‘Verzenden’. U vindt deze knop ook weer linksboven en onderaan de e-mail. ZorgMail verstuurt uw bericht dan direct naar uw contactpersoon bij de ODRN.