Spring naar content

Op 14 en 15 mei mag APN asfalt produceren

APN mag volgens een uitspraak van de rechtbank op 3 mei 2022 in het weekend van 14 en 15 mei 2022 asfalt produceren met gemodificeerde bitumen. Dat mag, ondanks een door de ODRN opgelegde last onder dwangsom voor het produceren van asfalt met gemodificeerde bitumen. De rechtbank heeft wel voorwaarden gesteld aan de productie. APN moet tijdens het productieproces van het asfalt een geuronderzoek laten doen. Over de resultaten van dat onderzoek moet APN ons informeren. Ook moeten ze registreren welke bitumensoort tijdens de productie wordt gebruikt.

Controle
ODRN gaat op zaterdag en zondag controleren of APN voldoet aan de voorwaarden die door de rechter zijn opgelegd.

Geuroverlast
Als u geuroverlast ervaart dan kunt u online een klacht indienen bij www.milieuklacht.gelderland.nl.  Dit meldpunt is ook bereikbaar via deze website. Wij zorgen ervoor dat klachten geregistreerd worden. Ook onderzoeken onze medewerkers op zaterdag en zondag of in de directe omgeving sprake is van geurhinder. Een reactie op uw klacht kunt u vanaf maandag verwachten.

Resultaten geuronderzoek
De resultaten van de geurmeting zijn pas na een aantal weken beschikbaar. Het onderzoek en de berekeningen kosten tijd. Via de websites van de gemeente Nijmegen en de ODRN,  en de wijkoverleggen zullen de resultaten worden gedeeld.

Vragen
Heeft u vragen over dit onderwerp neem dan contact op met communicatie@odrn.nl of de gemeente Nijmegen.