Omgevingsdienst Regio Nijmegen

Kijkje in de keuken voor Nijmeegse raadsleden

27 november 2018
Kijkje in de keuken voor Nijmeegse raadsleden

Maandag 26 november ontvingen wij samen met de Radboud Universiteit een groep Nijmeegse raadsleden voor een kijkje in de keuken. Zowel bij de universiteit als bij de ODRN. Plek van handeling was het monumentale Berchmanianum. Het nieuwe onderkomen van het bestuur van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ooit een klooster, nu prachtig verbouwd en de werkplek van veel Radboudianen. Doel van de middag was een nadere kennismaking met de ODRN. Dit aan de hand van de vele bouwprojecten die de Radboud Universiteit heeft uitgevoerd en nog gaat uitvoeren. En waarin de universiteit dus veel moet samenwerken met de ODRN. Van vergunningaanvraag tot bouwoplevering.

Na een welkomstwoord van ODRN-directeur Gérard Bouman nam adjunct-directeur Michel ter Berg van het Universitair Vastgoed Bedrijf de genodigden mee in de vooruitstrevende plannen rondom de universiteitscampus. Die gaat er heel anders uitzien. Meer groen, minder stenen.

Hierna volgde een rondleiding door Berchmanianum. Van de vroegere kloosterkeuken (die er nu niet meer is maar alweer flink gemist wordt) tot de galmende kloostergang (ja daar hoor je ook in stilte doorheen te lopen), we kregen alle hoekjes te zien. Onderweg was er tijd en ruimte om vragen te stellen over het vergunning- en bouwproces. Al met al een geslaagde middag.