Coronavirus vraagt om flexibiliteit ODRN

Binnen twee dagen een vergunning verlenen; het coronavirus maakt dat noodzakelijk en de ODRN maakt het mogelijk. Wij hebben deze week met spoed een vergunning verleend voor het Radboud universitair medisch centrum, zodat zij een extra verpleegruimte voor corona-patiënten in kunnen richten.

Om een voormalige verpleegafdeling opnieuw in te kunnen richten voor het verblijf van patiënten, moet de brandveiligheid in orde zijn. Een vergunningprocedure daarvoor duurt normaal een aantal maanden. In dit geval heeft de ODRN in overleg met Radboudumc en samen met de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid besloten de vergunningaanvraag versneld op te pakken. We hebben afgelopen week direct gecontroleerd of het gebouw kan voldoen aan voorschriften voor brandveiligheid. Dit bleek in orde. Aan de inrichting van de afdeling werd de afgelopen tijd met man en macht gewerkt; deze werkzaamheden voor konden ongestoord doorgaan, waardoor de corona-afdeling nu op tijd klaar is.

De ODRN verwacht dat de komende tijd meer noodoplossingen voor het coronavirus nodig zijn. Daaraan verlenen we in deze hectische tijd natuurlijk alle medewerking.