Vergunning aanvragen

Vergunning aanvragen

Gaat u iets veranderen aan uw omgeving of de omgeving van uw bedrijf? Bijvoorbeeld bouwen, verbouwen of uw bedrijf uitbreiden? Dan heeft u misschien een vergunning nodig. Dit kan een bouwvergunning zijn of een milieuvergunning.

Direct aanvragen

Weet u zeker dat u een vergunning nodig heeft? Vraag ‘m dan aan via het Omgevingsloket. Twijfelt u? Doe dan eerst de vergunningencheck op de website van het Omgevingsloket.

Verschillende vergunningen

Voor particulieren verlopen vergunningtrajecten anders dan voor bedrijven. Bekijk of en wat voor vergunning nodig is. Een vergunning voor particulieren, een bouwvergunning of een milieuvergunning.

Vergunning particulier

Wilt u bouwen of verbouwen, of iets aan uw omgeving veranderen? Dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig of moet u een melding doen. Bijvoorbeeld voor het verbouwen of slopen van een woning, het kappen van een boom, het plaatsen van een schutting of het aanleggen van een inrit. Veel van deze vergunningen kunt u in één keer aanvragen.

Vergunning bedrijf

Wilt u een bedrijf starten of verbouwen? Of veranderen de activiteiten van uw bedrijf? Dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning voor milieu moet aanvragen of een ‘melding Activiteitenbesluit’ moet doen.

Hulp bij aanvraag

In de gemeenten Berg en Dal, Beuningen en Heumen heeft de ODRN een servicebalie in het gemeentehuis. Inwoners en ondernemers kunnen hier met al hun vragen rondom (het indienen van) vergunningen terecht.  Hier zijn geen kosten aan verbonden.