Vergunning aanvragen

Vergunning aanvragen

Gaat u iets veranderen aan uw omgeving of de omgeving van uw bedrijf? Bijvoorbeeld bouwen, verbouwen of uw bedrijf uitbreiden? Dan heeft u misschien een vergunning nodig. Dit kan een bouwvergunning zijn of een milieuvergunning.

Direct aanvragen

Weet u zeker dat u een vergunning nodig heeft? Vraag dan hier uw vergunning direct aan. Direct vergunning aanvragen Weet u het niet zeker? Check dan eerst of u wel een vergunning nodig heeft. Vergunningcheck doen

Verschillende vergunningen

Voor particulieren verlopen vergunningtrajecten anders dan voor bedrijven. Bekijk of en wat voor vergunning nodig is. Een vergunning voor particulieren, een bouwvergunning of een milieuvergunning.

Vergunning particulier

Wilt u bouwen of verbouwen, of iets aan uw omgeving veranderen? Dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig of moet u een melding doen. Bijvoorbeeld voor het verbouwen of slopen van een woning, het kappen van een boom, het plaatsen van een schutting of het aanleggen van een inrit. Veel van deze vergunningen kunt u in één keer aanvragen.

Vergunning bedrijf

Wilt u een bedrijf starten of verbouwen? Of veranderen de activiteiten van uw bedrijf? Dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning voor milieu moet aanvragen of een ‘melding Activiteitenbesluit’ moet doen.

Vooroverleg aanvragen

Komt u er zelf niet uit? Vraag dan een vooroverleg aan Heeft u de vergunningscheck gedaan en heeft u toch nog vragen? Vraag dan een conceptaanvraag of vooroverleg aan. Dit kan via de gemeente waar u woont. Voor verschillende gemeenten wordt dit anders geregeld, daarom dient u de aanvraag bij uw gemeente in. Conceptaanvraag gemeente