Vergunning bedrijf

Vergunning bedrijf

Wilt u een bedrijf starten of verbouwen? Of veranderen de activiteiten van uw bedrijf? Dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning voor milieu moet aanvragen of een ‘melding Activiteitenbesluit’ moet doen.

Met de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) kunt u bepalen onder welk type uw bedrijf valt en welke milieuplichten u heeft. Door het invullen van deze module kunt u:

  • controleren of een vergunning of melding nodig is,
  • inzicht krijgen in milieuregels en maatregelen,
  • online een melding Activiteitenbesluit indienen.

Direct naar de Activiteitenbesluit Internet Module

Meer over milieuwetgeving >

Heeft u na het invullen van de module nog vragen? Neem dan contact met ons op.

IPPC-tool: hulpmiddel voor IPPC-bedrijven

Bedrijven met een Integrated Pollution Prevention and Control (IPPC)-installatie, moeten aantonen dat ze voldoen aan de Best beschikbare technieken (BBT). Deze BBT’s staan omschreven in de BAT Reference documents (Brefs). De IPPC-tool is een hulpmiddel waarin dit eenvoudig kan worden ingevuld. De tool bestaat uit een Excelbestand dat u kunt downloaden. De ingevulde tool voegt u vervolgens als bijlage bij de vergunningaanvraag toe. Het gebruik van deze tool is niet verplicht. Het biedt wel veel voordelen en versnelt de beoordeling. Op de website van InfoMil vindt u meer informatie over IPPC-installaties.

Bezoek onze servicebalie

In de gemeenten Berg en Dal, Beuningen en Heumen heeft de ODRN een servicebalie in het gemeentehuis. Ondernemers kunnen hier met al hun vragen rondom (het indienen van) vergunningen terecht.  Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Openingstijden servicebalies >

 

Uw aanvraag laten toetsen

Heeft u de vergunningscheck of de AIM gedaan en toch nog vragen? Ondernemers van Nijmegen, Berg en Dal en Heumen kunnen hun plan laten toetsen door de ODRN aan de huidige wet- en regelgeving. Hiervoor dient u een conceptaanvraag in via de gemeente. Zo wordt duidelijk of uw plan haalbaar is, of eventueel aangepast moet worden.

Let op: in Nijmegen en Heumen zijn hier kosten (leges) aan verbonden.